joi, 7 august 2008

Ecopicnic 2008

Descrierea proiectului :

Proiectul ECO PICNIC, proiect de mediu si educatie prin sport si activitati in aer liber, se va desfasura in Muntii Fagaras la refugiul Balea Lac si Refugiul Caltun pe o durata de 9 luni incepand din 15 ianuarie 2008. Initiativa contribuie la procesul de educatie al tinerilor si vizeaza in special amplificarea gradului de constientizare cu privire la problemele de mediu. In cadrul proiectului va fi alcatuita o echipa de 30 de tineri participanti care vor fi implicati activ in etapele de pregatire, derulare si evaluare a proiectului. Proiectul va include activitati in aer liber ca orientarea in teren, alpinismul, colectarea selectiva a deseurilor precum si sesiuni de informare.Actiunea are ca scop pe langa educatia nonformala si evacuarea unei cantitati considerabile de deseuri promovarea activitatilor in aer liber si a muntiilor Fagaras. Activitatea depusa de tineri in cadrul proiectului este una de voluntariat.Având în vedere antropizarea tot mai ridicată si efectele acesteia asupra mediului înconjurător, proiectul nostru vine ca o soluţie la problemele ce se regăsesc în Munţii Făgăraş : lipsa educaţiei ecologice, poluarea excesivă, lipsa de panouri informative. Proiectul îşi propune să rezolve aceste probleme şi să tragă un semnal de alarmă asupra efectelor pe termen scurt şi lung ale poluării.. Durata de implementare a proiectului este de două săptămâni cu tabăra de bază in Bâlea Lac. Prin desfăşurarea acestui proiect se doreşte sensibilizarea publicului larg, dar şi a autorităţilor locale, a instituţiilor, faţă de nevoia participării continue la educaţie, întrucât numai printr-o cultură a invatarii pot fi valorificate oportunitatile de dezvoltare personala a tinerilor, precum si calitatea de cetatean european activ si responsabil.

Scopul proiectului :

Proiectul are drept scop declarat crearea unui precedent astfel incât viitoarele proiecte să aibă o mai bună susţinere din partea autoritaţilor publice şi nu numai.De asemenea proiectul nostru trage un semnal de alarmă asupra problemei nr.1 a planetei: poluarea.

Totodată strângerea deşeurilor de către tineri care conştientizează problemele mediului este un punct forte al proiectului care vrea să fie un exemplu pentru noua generaţie.

În contextul în care Munţii Făgăraş sunt unii dintre cei mai umblaţi şi spectaculoşi munţi din România proiectul va avea o vizibilitate foarte mare şi va beneficia de o reclamă pe măsură.

Obiective :

-promovarea iniţiativelor tinerilor
-o mai bună conştientizare şi informare asupra problemelor de mediu
-promovarea munţiilor Făgăras
-implicarea oamenilor de afaceri in probleme de mediu
-colaborarea cu comunitatea locala
-instruirea tinerilor care vor multiplica informatiile primite

Niciun comentariu: